Játékok

A játékok

A játékok oldalakon különválogattuk kor és nem szerint a játékokat. A lányos játékokat ezen az oldalon, a fiúsakat pedig itt találod.

Érthető módon sem a lányok, sem pedig fiúk nem foglalkoznak ugyanazokkal a játékokkal.

Mint ahogyan a pár hónapos gyermeked sem azokkal játszik, mint a kétéves.

Ahogyan a gyermek elméje, akarata, önállósága és kézügyessége fejlődik, úgy más és más játékokkal játszik, más meséket hallgat szívesen.

Amikor pedig már tud olvasni, akkor olvasson is! Az olvasás nagyon jól fejleszt. Persze saját csemetéim is inkább nyomkodják a tabletet, mint a  könyvet forgatják. Úgy gondolom – pedagógusként – hogy a mai világnak része ez a fajta játék is.

Naponta egy 40-60 percet szoktak ezzel játszani. Egyszerűen muszáj lépést tartani a fejlődéssel.  Fontos az elektromos áram és annak mindennapi használata is.

De fontosabb az együtt játék a gyermekeddel, öltöztetni a játékbabát  új ruhába vagy építeni a játéksínpályát hosszabbra,  új alagúttal. Az építőkockákból pedig lehet más és más épületeket kreálni, más és más  állatokat helyezni a legelőre.

A fiammal új sínpályát építettünk.
A fiammal új sínpályát építettünk.

 

Ezután azt is átépítettük

Természetesen az építőkockával, lufival, ugrálóvárral,.. mind a fiúk mind pedig a lányok szívesen játszanak, ezért ezeket egy harmadik kategóriába soroltuk.

Ha több gyermeked is van, akkor az egyik a másiktól tanul. Figyeli a testvér játékát, foglalatosságát. Ahogyan figyeli, elkezdi őt is érdekelni mit hogyan csinál, alkot a tesó. Ezután már együtt játszanak. 🙂 Rosszabb esetben összevesznek a játékon. De az biztos, hogy ugyanaz a játék érdekli őket.

Így kezdte el érdekelni a lányomat a játékvonat.

A gyerekek együtt játszanak
A gyerekek együtt játszanak

Manapság már inkább a slime a menő.