Könyvek, mesekönyvek

Könyvek, mesekönyvek

 

Csenge és Csanád együtt olvasnak mesekönyvet
Csenge és Csanád együtt olvasnak

A gyerekek kíváncsiak. A gyerekek sok mindenre képesek, hogy információhoz jussanak. A gyerekek képesek megtanulni olvasni. Ha tudsz olvasni, úgy szórakozol, miközben információhoz jutsz. A gyerekeket elsősosorban a mesekönyvek érdeklik. A könyvek, amelyek tele vannak képekkel. Tele a háziállatokról, a vadállatokról szóló mesékkel. Tele vannak képekkel a vonatokról, tündérekről, robotokról, unikornisokról. És tele vannak történetekkel óvodás kislányokról, kisfiúkról. Ha tudsz olvasni, akkor megszereted az olvasást. Lesz kedvenc könyved, könyveid, lesz kedvenc íród, költőd.

Olvasnak a gyerekek

A lányom a legújabb könyvét nézegeti
A Csenge a legújabb könyvét nézegeti

A lányom csecsemőkorban is szerette a könyveket, soha egyet sem tépett szét, még véletlenül sem. Szívesen hallgatta ahogyan az anyja vagy én olvastunk neki akármilyen napszakban. Csenge mindig is szeretett olvasni, persze szívesen játszott a plüssmackóval és szerette fésülni a babái haját is. Mostanában, ahogy növekszik egyre többet olvas. A mackó persze este várja az ágyban. 🙂

 

Egy éve már Csanád is tud olvasni
Egy éve már Csanád is tud olvasni

A fiam a babakori mesekönyvek után a vonatos könyveket szerette nézegetni és hihetetlen mennyiségű információt tanult meg a mozdonyokról. Bár a vasút még mindig kedvenc téma, de manapság már a robotokról olvas szívesebben.

 

 


A legkisebbek úgy alszanak el könnyebben, ha olvas nekik anyu, apu. Amikor ébren vannak kb. 12-16 hónapos kortól szívesen nézegetik a háziállatokat, traktorokat,… a lapozóban.
Mesekönyveket, lapozókat (leporellókat) a következő oldalon találsz. 


Az óvodás korú gyemekek már máshogy látják a világot, tudják, hogy  a mama az anyu vagy apu anyukája. Tudják, hogy a kutyának fáj, ha húzzák a fülét, farkát. Nekik  ajánlom a következő mesekönyveket.


Az iskolás gyerekek már tudnak olvasni,  és saját maguknak választanak irodalmat. Az olvasással fejlődnek okosodnak, a számukra ezeket a könyveket válogattam.


A szépirodalom, ismeretterjesztés minden életkorban szórakoztató. Korhatár nélkul ajánlom a következő olvasmányokat.

Legújabb mesekönyveket és játékokat ide kattintva tudod szemezgetni.